Filmek, ahogy én látom

Szeretem a filmeket, gondoltam leírom mit gondolok egy-egy alkotásról.

Tamara Drewe

2011.08.07. 23:11 GC (törölt)

Ismét egy angol film. Az utóbbi időben egyre több brit filmet van szerencsém megnézni. Nem tudom, hogy a sivár érdeklődésemnek, vagy a bővülő termésnek köszönhetően, de tetszenek ezek a filmek (mint pl a Postamester). Nem élvonalbeli, sokmilliós háromdés lövöldözős akció mozi, hanem könnyed, emészthető kikapcsoló szórakoztató film.

A történetet itt sem vették bonyolultra, hacsak nem a szereplők közti testi-lelki afférokat. Ezekből azonban jutott bőven.

Adott egy házaspár, akik úgynevezett művésztelepet vezetnek, kifejezetten írók számára. Ez valahol a zöld vadonban, messze a zsúfolt és zajos városoktól található. A férj maga is író, mint kiderül több (tucat) ismert műve jelent már meg. Kezdetben félrelépeget, amire természetesen felesége is rájön, lesz belőle bonyodalom bőven.
Egyszecsak a nagy londoni kavalkádból érkezik egy régi, ám szemtelenül csinos szomszéd (Gemma Arterton), aki az örökségül kapott farmot jött kipofozni és eladni. Ez a farm a művésztelepen dolgozó mindenes srác (Luke Evans) családjáé volt eredetileg.
Tamara megjelenése felborzolta a férfiak hormonháztartását. A korábban csúnyáska, hatalmas orral megáldott teremtés átesett egy (két) plasztikai beavatkozáson, melynek köszönhetően igazi bombázóként (forrónaciban) visszacsöppen a régi szomszédokhoz. Tamara több pasival is kavar. Egyrészt a mindenes Andyvel (egyszerű szexuális kapcsolat), majd a helyi fesztiválon fellépő sztárzenekar dobosával (Dominic Cooper), akire mellesleg a filmben végig jelenlévő két tizenéves csitri is hajt. Legvégül jön Nicholas (Roger Allam), akibe Tamara még tizenéves korábban szerelmes volt. Ez veri ki végül a biztosítékot.

Összességében egy aranyos vígjáték, (szerintem) mentes a mai amerikai vígjátékok vérlázítóan gusztustalan sablonjaitól.

A film magyar és eredeti címe: Tamara Drewe
rendező: Stephen Frears
szereplők: Gemma Arterton, Luke Evans, Roger Allam, Bill Camp, Dominic Cooper
Gyártás éve: 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://filmek-szerintem.blog.hu/api/trackback/id/tr73132759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása